Höstpremiär för Ordet är ditt och berättarbaren

I bibliotekets satsning Ordet är ditt får det muntliga berättandet ta plats. Berättarbarer, workshops i poesi, biblioterapi och samtal med spännande gäster är något av innehållet i höstens program.

Programmet startar med höstens första berättarbar på Kulturhuset Fyren den 18 september klockan 18.30. Temat är konst nu och då i Kungsbacka. Det blir berättelser om nutida urban gatukonst och om konst från 30-talets Hanhalskoloni som gav Kungsbacka en plats i konsthistorien. Berättare är konstnären och journalisten Anita Johansson och Daniel Wakeham, projektledare för Artscape Saga.

-Idag ser vi stora väggmålningar med sagotema i stadsmiljön i Kungsbacka. För konstnärerna i Hanhalskolonin var det halländska landskapet i fokus. Under den här berättarbaren möts de olika landskapen och berättelserna, det tycker jag är spännande, säger Freja Arvidsson, projektledare för Ordet är ditt.

Berättarbarer och biblioterapi

Det blir fyra berättarbarer under hösten med olika teman och gäster. Bland annat kommer skådespelaren Kjell Wilhelmsen, som medverkat i dramaserierna Springfloden och 30 grader i februari, att prata om att bli någon annan och samtidigt vara sig själv. Andra gäster som dyker upp under höstens berättarspecial är skyttedrottningen Lotta Schelin och författaren Monica Fagerholm.

Nytt för höstens program är träffarna med så kallad biblioterapi, där man träffas för att läsa och samtala kring en text utifrån ett tema som rör olika livsfrågor. I höst handlar det bland annat om att bli lämnad, om att inte passa in och om ensamhet på gott och ont.

Skrivarkurser och poesifestival

Besökarna får själva chans att ta plats och skapa under hösten. Det blir bland annat skrivarkurs i poesi och workshop i att göra sitt eget ”fanzine” eller ”fan magazine”, en tidning som du gör själv kring något du brinner för. 24 november blir det flerspråkig poesifestival och workshops i poesi med poeterna Rasha Alqasim, Ylva Gripfelt, Ghirmay Yohannes och Namdar Nasser.

Lyssna gärna på podden Ordet är ditt som du hittar på soundcloud.com/ordetarditt

Programmet för Ordet är ditt hittar du längst ner på den här sidan.

Kontakta gärna