På väg mot nya badtider

Kungsbacka badhus växer fram i centrala Kungsbacka och är en viktig del i stadsutvecklingen. Huset syns nu tydligt vid Kungsbacka sportcenter med sina 20 meter, där huset är som högst.

Både tidsplan och budget följs i detta samverkansprojekt med totalentreprenören Betonmast, där båda parter drar nytta av varandras kunskaper och erfarenheter.

Den invändiga kakelsättningen av totalt 326 000 kakelplattor på en yta av 10 300 kvm, startade i april och kommer att pågå till december i år. Dessutom sätts 600 kvm mosaik. Kakelsättningen av 50-metersbassängen är i sitt slutskede.

Montering och byggnation av den 130 meter långa och utanpåliggande rutschkanan pågår för fullt. Enmeterssvikten monteras snart och för de som är mer vågade finns ett hopptorn som är tre meter högt.

Ett av badhusets kännetecken är den utvändiga konsten av finska världskonstnären Mari Rantanen som består av 7 100 kakelplattor i flera färger. Plattorna täcker en yta av 500 kvm utanpå huset.

I familjedelen vid småbarnspoolen förbereds för fullt för massor av lek med en blomma som sprutar vatten. Dessutom kan barnen roa sig med en fågel, ett bi och en bikupa.

Den ena bastun med stort glasparti mot söder kommer att bjuda på en fin utsikt och möjlighet att gå ut till den 220 kvm stora terrassen. Totalt finns det tre bastur i relaxområdet utöver de vanliga i omklädningsrummen. I relaxen finns även en kallpool på 2 kvm.

Runt badhuset ska byggas idrottspark med plats för flera olika aktiviteter, idrottsarena, Internationella Engelska skolan och i andra änden av området i kvarteret Aranäs 3 och 4 byggs snart bostäder, parkeringshus, verksamheter och en skollokal.

ANDRA NYHETER OM BADHUSET