Tävla i Resterkocken i höst

Dags att släppa loss kreativiteten i köket och trolla med rester. Nu börjar årets mattävling Resterkocken.

Det är dags för årets Resterkocken – en tävling som syftar till att minska matsvinnet genom att släppa loss fantasin kring hur rester och varor med kort hållbarhet kan användas. Tävlingen kör igång tisdagen den 1 oktober.

Det är viktigt att inse att slänga mat är som att slänga pengar rakt i soppåsen, och ofta slängs maten helt i onödan. Vi vill få barn och unga att våga smaka och lukta på maten innan den slängs, säger Annie Orvegren, miljöingenjör på förvaltningen för Teknik på Kungsbacka kommun.

Så tävlar du

Laga något riktigt smaskigt av resterna i kylen, rädda mjölken med kort utgångsdatum eller leta fram förra årets grötris i skafferiet och gör ett supersmarrigt mellanmål. Fota, filma eller skriv ner receptet och voilà – du är en resterkock!

Vem kan tävla?

Barn och unga i årskurs 4–9 kan tävla enskilt eller i grupp med sitt bästa restrecept och de 25 bästa bidragen tävlar om fina priser.

Läs mer och delta i tävlingen