Yrkesprogrammen on tour

Just nu befinner sig yrkesprogrammen på Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet på roadtrip. Under två veckor besöker elever och lärare på programmen ett flertal av högstadieskolorna i Kungsbacka kommun.

Sjunde året i rad

Det är nu sjunde året i rad som roadtripen genomförs och intresset av att få besök av yrkesprogrammen har varit stort bland kommunens grundskolor. Totalt kommer turnén att stanna till på tio skolor under två veckor. 

Mångfald av yrkesutbildningar

Syftet med roadtripen är att visa upp mångfalden av yrkesutbildningar och bidra till att grundskoleelevernas studie- och yrkesval inte begränsas av kön eller av social eller kulturell bakgrund. Turnén ger också eleverna i grundskolan en chans att få en inblick i vad en utbildning på ett yrkesprogram kan ge för möjligheter i framtiden. 

Turnéplan

Måndag 23 september - Särö skola
Tisdag 24 september - Fullriggaren Malevik
Onsdag 25 september - Varlaskolan
Torsdag 26 september - Åsa Gårdsskola
Fredag 27 september - Kullaviksskolan

Måndag 30 september - Hedeskolan
Tisdag 1 oktober - Frillesåsskolan
Onsdag 2 oktober - Älvsåkersskolan
Torsdag 3 oktober - Åsaskolan
Fredag 4 oktober - Kapareskolan