Bli en uppvinnare du med

Missa inte årets stora tävling för uppvinnare. Du kan få plats på en utställning på Fyren, träffa våra politiker och vinna fina priser!

Har du gamla trasiga skor hemma? Eller en hög med böcker som inte får plats längre? Kanske en trött byrå som behöver lite uppfräschning?

Då är detta en tävling för dig! Det handlar om så kallad upcycling, om att ge gamla saker ett nytt liv, att ta gamla saker och uppfinna något nytt och bättre. Vi går från att återvinna till att uppvinna helt enkelt!

Jobba hemma eller i skolan (om din lärare godkänner det, förstås). Med lite kreativitet har du och dina kompisar nu chansen att bidra till hållbar konsumtion och samtidigt vinna en heldags åkpass med inträde på Liseberg!

Sätt igång idag

Sätt igång och börja spana efter saker som du har tröttnat på eller som är trasiga, men där du ser möjligheter! Böckerna kanske kan bli en snygg lampfot, byrån en cool hylla och skorna en rolig dörrmatta. Vill du bli inspirerad kan du göra en internetsökning på "upcycle" så hittar du massor av exempel på vad andra har gjort.

Vi ställer ut de bästa bidragen på Fyren och sedan utser en jury årets uppvinnare! Vi kommer i samband med tävlingen även att ha en dialog där du kan få möjlighet att delge dina tankar om upcycling till våra lokala politiker.

Regler

  • Deltagare: Årskurs 7-9
  • Gruppstorlek: 1-4 personer
  • Skicka in bild på ditt bidrag senast 21 februari 2020
  • Utställning av utvalda bidrag: Fyren 2-8 mars 2020 
  • 1:a pris: Inträde och åkpass på Liseberg för alla i vinnargruppen
  • 2:a pris: Biobiljetter 
  • 3:e pris: Hemmakväll presentkort 

Anmäl dig här

Kontakta gärna

Miljöingenjör Sandra Carlström
0300-83 43 29
sandra.carlstrom@kungsbacka.se