Dans för hälsa

Är du 13-17 år och vill dansa utan krav? Välkommen att dansa för din egen skull, minska oro, stress och nedstämdhet, upplev rörelseglädje och gemenskap!

Kursen Dans för hälsa startar 14 januari. Inga förkunskaper krävs och det är gratis att delta. Tag gärna på dig sköna, mjuka kläder som du känner dig bekväm i.

Danspassen innehåller uppvärmning, koreografi, övningar, avslappning och reflektion. Passet innehåller olika dansstilar med passande musik. På den här kursen har vi ingen uppvisning för publik. Kom som du är – helt utan krav!

Kursen leds av Kulturskolans danslärare Anna Karlsson, Susanna Caldergren Berggren och Sandra Cedergren, som alla är utbildade i metoden Dans för hälsa.

Tid och plats

Tisdag 14 januari–12 maj, 16.15–17.30, Kollaskolans motionshall, Akvamarinvägen 1

Onsdag 15 januari–13 maj, 16.15–17.30, Klockfoten, Kulturhuset Fyren (andra våningen)

Anmälan

Anmäl dig till Anna Corneliussen, anna.corneliussen@kungsbacka.se, 0300-83 47 62.

Så tycker deltagare

Så här säger några av höstens deltagare om kursen:

– Jag tycker det är väldigt roligt med dansen för jag känner att jag äntligen har något att se fram emot på vardagarna efter skolan. Känner även mig mer trygg och jag trivs mer med mig själv!”

– Jag tyckte koreografin var bra och att få träffa andra i min egen ålder. Jag är ganska stressad i skolan så det var väldigt skönt, avslappnande och roligt att komma hit, köra dans och slappna av. Längtar till nästa gång!

Mer om Dans för hälsa

Dans för hälsa är ett projekt i samverkan mellan förvaltningen för Kultur & Fritid och elevhälsan och vill främja hälsan för unga i åldern 13–17 år. Projektet är baserat på uppmärksammad forskning från Örebro universitet som visar på de goda effekterna som dans har för den psykiska hälsan och välbefinnandet. Konceptet finns i flera kommuner runt om i Sverige.