Första företaget klart för etablering på Duvehed

Det nya verksamhetsområdet Duvehed i Fjärås börjar nu bli redo för etablering och det första företaget som nu kommer in på området är Bluebird Medical AB.

Avtalet går till Kommunstyrelsens arbetsutskott den 7 januari 2020.

Företaget är idag verksamma med kontor på Energigatan i Kungsbacka och lager i Smålandsstenar, nu samlar de verksamheten under ett och samma tak i Fjärås och kan ta nästa steg i expansionen.

-Vi har under en längre tid sökt efter mark och det är glädjande att vi nu hittat en lösning som möjliggör för fortsatt utveckling i Kungsbacka, säger Jens Wilhelmsson, VD på Bluebird Medical AB.

Bluebird Medical tillhandahåller ett brett produktsortiment till vårdgivare med både utrustnings- och förbrukningsvaror. De arbetar främst mot Vårdcentraler, Företagshälsovård och Specialistkliniker.

-Vi välkomnar Bluebird Medical in på Duvehed och kommer göra vårt yttersta för att Bluebird liksom övriga företag ska få en så smidig etablering som möjligt. Vi för löpande dialog med företag och räknar med fler etableringar under 2020, berättar Elinor Filipsson, näringslivschef Kungsbacka kommun.

Duvehed är ett attraktivt område som vi tror mycket på. Med ett bra läge vid E6:an, 7 minuter in till Kungsbacka och 20 min från Göteborg.

-Vi hoppas kunna erbjuda företag i kommunen som idag är trångbodda möjlighet till expansion. Med tanke på att det just nu är ont om verksamhetsmark i Göteborgsregionen skapar vi också möjlighet för företag i regionen att expandera sin verksamhet här, avslutar Elinor.