Personer på en uteserver

Krögare får utbildning om narkotika

Alkoholhandläggare har tillsammans med Polisen i Kungsbacka genomfört en utbildning som riktar sig till krögare, serveringspersonal och ordningsvakter. Under kvällen den 15 januari kom cirka 40 personer till polishuset för att få veta hur de kan agerar mot gäster på krogen som är påverkade av narkotika.

Alkoholhandläggarna Åsa Johansson och Johan Lund berättade under utbildningstillfället om kommunens arbete med serveringstillstånd och krogtillsyn. Två narkotikapoliser berättade hur man upptäcker narkotika och agerar i olika situationer med påverkade personer.

– Utbildningen handlar bland annat om att upptäcka narkotika i krogmiljön. Vad yrkesgrupperna ska uppmärksamma och vilka tecken personer som brukar narkotika uppvisar. Målet är att tillsammans uppmärksamma och hjälpas åt i krogmiljö och arbeta för att få bort narkotikan i samhället, säger Åsa Johansson, alkoholhandläggare, förvaltningen för Bygg & Miljö.

Syftet är att erbjuda kunskap

Det var andra gången denna typ av utbildning arrangerades i Kungsbacka då senaste tillfället hölls onsdagen den 15 januari. Tillfällena riktar sig till krögare, serveringspersonal, ordningsvakter, entrévärdar på restauranger och nattklubbar i stan.

Syftet med utbildningstillfället är att stärka yrkesgrupperna genom att erbjuda kunskap om preparat och verktyg och berätta hur de kan agera på bästa sätt när de träffar på narkotikapåverkade personer i krogmiljön.

Samarbetet är även ett led i den samverkansöverenskommelse som kommunen och Polisen har tillsammans.

Kontakta gärna:

Vill du veta mer om arbetet med serveringstillstånd och krogtillsyn eller är intresserad av samarbetet med Polisen är du välkommen att kontakta:

Åsa Johansson, alkoholhandläggare, asa.johansson@kungsbacka.se eller serveringstillstand@kungsbacka.se 

Anna Lindqvist, kontaktperson för Polisen, anna.lindqvist@polisen.se