Nya parkeringsregler i Kungsbacka innerstad

Från 3 februari 2020 gäller nya parkeringsregler i Kungsbacka innerstad. De nya reglerna innebär en kombination av p-skiva och avgift.

Detta gäller från och med måndag 3 februari:

  • Gatuparkering 1 timme gratis med p-skiva 8–22 på vardagar och dag före söndag eller helgdag.
  • På Lindens torg, Hamntorget, Torget och i Badhusparken 5 kronor i timmen, max 4 timmar, första timmen gratis med p-skiva, 8–22 på vardagar och dag före söndag eller helgdag.
  • På nätter, söndagar och helgdagar (röda dagar) avgiftsfritt.

På infobladet under Dokument ser du en karta över de olika kommunala parkeringarna i innerstaden.

Så här gör du

Ska du parkera max 1 timme lägger du p-skivan synlig i fönstret, inställd på tidpunkten när du parkerar, avrundat till närmaste följande hel- eller halvtimme. Om du ska parkera längre än 1 timme betalar du avgiften direkt när du parkerar, antingen med telefonbetalning eller i p-automaten. Den första avgiftsfria timmen räknas in automatiskt och du behöver i detta fall inte använda en p-skiva.

Gäller ej privata parkeringar

I området finns även parkeringar på privat mark som inte övervakas av kommunen. Titta alltid efter skyltningen på platsen för att se vad som gäller. De kommunala parkeringarna ser du på kartan på bilden ovan och under Dokument nedan.

När börjar de nya reglerna gälla?

Från och med måndag 3 februari 2020. Om vi sätter upp skyltar innan dess sätter vi huvor över dem fram tills de börjar att gälla 3 februari.

Varför nya regler?

Nämnden för Teknik beslutade 2018 om ny parkeringsreglering för Kungsbacka stad. Syftet med den nya parkeringsregleringen är att skapa en mer enhetlig reglering som ska göra det enklare för den som parkerar. De nya reglerna kommer att gälla på de parkeringsplatser som är kommunala i följande områden:

  • Innerstaden
  • Bostadsområdena Centrum, Västra Villastaden, Kolla parkstad,Tingberget, Signeskulle, Östra Villastaden, Hammerö/Hålabäck och Björkris
  • Verksamhetsområdena Inlag och Hede Norra

De nya reglerna införs område för område. Tidigare har vi infört dem i Björkris (hösten 2018) och verksamhetsområde Inlag (våren 2019). Läs mer här.

Kontakta gärna

Trafikingenjör Jon Weihard
0300-83 74 98
jon.weihard@kungsbacka.se

Enhetschef Parkering & Tillstånd
Emanuel Forsell
0300-83 41 29
emanuel.forsell@kungsbacka.se