Nya utbildningar på Yrkeshögskolan Kungsbacka

Yrkeshögskolan Kungsbacka har än en gång beviljats att starta utbildningen Hiss- och rulltrappstekniker samt Bygg- och anläggningsprojektör CAD/BIM. Sedan tidigare är det också klart att utbildningarna CAD-konstruktör produktutveckling mekanik/plast och redovisningskonsult/rådgivare startar till hösten.

Under onsdagen presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka ansökningar som beviljats och därmed får ingå i yrkeshögskolan med en första start under hösten 2020.

- Det är väldigt roligt att vi får fortsätta med utbildningen hiss- och rulltrappstekniker, en utbildning som vi är ensamma om i Västsverige. 2019 examinerades första årskullen där i princip alla blev erbjudna jobb, säger Frida Svärd, rektor på Yrkeshögskolan Kungsbacka.

Målet är att utbildningarna ska leda till jobb

Utbildningarna inom yrkeshögskolan ska svara mot ett verkligt behov på arbetsmarknaden och leda till en tydlig yrkesroll. Utbildningarna som Yrkeshögskolan i Kungsbacka erbjuder representerar branscher med stor efterfrågan på kompetens.

- Byggbranschen har förändrats de senaste åren och teknisk kompetens efterfrågas i hög grad. Utbildningen Bygg- och anläggningsprojektör CAD/BIM ger bland annat kunskaper i att skapa digitala modeller i ett byggprojekt. Vi har en mycket hög andel av våra studerande i arbete efter examen, målet är att 100 procent ska få jobb, säger Frida.

Yrkeshögskoleutbildningar på frammarsch 

Myndigheten för yrkeshögskolan har denna gång beviljat 416 utbildningar vilket innebär att det nu finns 110 000 utbildningsplatser inom yrkeshögskolesystemet. Besluten är en del i den historiska expansion som yrkeshögskolan just nu genomgår.

 

Läs mer om utbildningarna på Yrkeshögskolan Kungsbackas webbplats