Fotograf Kia Andersson

Biblioteket i Frillesås öppnar igen

På måndag 12 oktober slår Frillesås bibliotek upp portarna igen efter en längre tids stängning.

Biblioteket ligger i Löftagårdens vård- och omsorgsboende och har därför varit stängt under det besöksförbud som gällde där från 11 mars fram till 1 oktober.

– Det känns fantastiskt att kunna få lov att öppna upp biblioteket igen för våra låntagare. Vi vet att biblioteket är viktigt för de boende i Frillesås och kanske ännu mer just nu när man är så begränsad, så spelar läsande och böcker en stor roll för människors välbefinnande, säger Kia Andersson, bibliotekarie.

Under tiden som biblioteket varit stängt har biblioteksbussen vid några tillfällen kört extra turer för att kunna erbjuda service till Frillesåsborna. Besöken har varit mycket uppskattade. Men tillgången till ett närbibliotek är svår att ersätta och bibliotekschef Susan Pour är mycket nöjd med att äntligen kunna öppna igen. 

– Kungsbacka kommun är en geografiskt stor kommun och därför är det viktigt att bevara och utveckla våra närbibliotek så att vi erbjuder så många som möjligt en bra service. Tillgängliga folkbibliotek är en central del i vårt demokratiska samhälle, säger Susan Pour.

Kontakta gärna