Två äldre personer använder en surfplatta

Digital värd

Vet du om att det finns digitala tjänster som kan förenkla din vardag? Boka tid och få hjälp av en Digital värd!

Vi vet att det i dessa tider är svårt att upprätthålla sociala relationer och få till dagliga ärenden. Men visste du att du kan umgås med dina nära via ett videosamtal och att du kan handla livsmedel på nätet och få hem direkt till din dörr?

Det är inte så svårt som det låter – vi hjälper dig gärna och visar hur! Dessutom kan du låna surfplatta av oss om du behöver. Vår Digitala värd kan förenkla din vardag – boka en tid för hjälp. 

Tjänsten är för dig som är 70 år och äldre eller är i en annan riskgrupp kopplad till coronapandemin. 

Vad kan jag få hjälp med?  

Det som du kan få hjälp med är att vi visar hur du handlar livsmedel på nätet, ringer ett videosamtal till en vän, laddar ner appar eller hur du lånar en digital bok som du läser på din surfplatta. Vi hjälper däremot inte till med bankärenden på grund av sekretess.

Så här går det till 

För att få hjälp av en Digital värd kan du ringa oss. Du behöver inte ha några förkunskaper. Vi handelder dig hur du gör!

Om du inte har en egen surfplatta, kan du låna en av oss gratis. Du kan låna den i en vecka i taget, eller eventuellt längre om det är få som behöver låna under den perioden. Vi lämnar och hämtar surfplattan och visar hur du använder den.

Om du har en egen dator, surfplatta eller smart telefon så hjälper vi dig med hur du kan göra.

För allas säkerhet och för att undvika smittspridning, har vi med oss handskar och visir. 

Boka en tid!  

Ring eller mejla oss så bokar vi in en tid så att du får hjälp. 

Telefonnummer: 0300-83 40 00 - be om att få prata med frivilliginsatser. 
Mejladress: frivilliginsatser@kungsbacka.se 

Biblioteken hjälper till via telefon

Biblioteken kan också hjälpa dig med enklare IT-frågor via telefon, till exempel hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker, läser tidningen digitalt eller lånar om böcker på bibliotekens webbplats. Lämna dina kontaktuppgifter, så hör biblioteket av sig till dig. 

E-post: bibliotek.info@kungsbacka.se 
Telefon: 0300-83 80 20