Stark avrådan från besök på vård- och omsorgsboendena

Kungsbacka kommun gör en stark avrådan från besök på vård- och omsorgsboendena för att minska risken för smittspridningen. Bakgrunden är en kraftigt ökad smittspridning av covid-19 i samhället och Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Halland.

Sedan den 3 november gäller skärpta allmänna råd i Halland och under tisdagen den 24 november beslutade Folkhälsomyndigheten att förlänga de skärpta allmänna råden till och med den 13 december. Med anledning av det har Kungsbacka kommun beslutat att förlänga beslutet om en stark avrådan från besök på våra vård- och omsorgsboendena till den 13 december. 

Syftet är att minska risken för smittspridning genom att minska antalet personer som både våra äldre på boendena och våra medarbetare träffar.

Beslutet gäller från och med den 24 november till och med den 13 december. Beslutet kan komma att förlängas. Beslutet om stark avrådan gäller på samtliga vård- och omsorgsboenden, både i kommunal och privat regi.

Alla måste ta ansvar

- Vi vet att detta är en tuff situation för många som vill träffa sina nära och kära på vård- och omsorgsboendena. Men vi hoppas att vi alla hjälps åt att följa rådet och istället hålla kontakten på andra sätt som exempelvis telefon eller videosamtal, säger Helene Ljungqvist, verksamhetschef på vård- och omsorgsboendena i Kungsbacka kommun och fortsätter:

- Situationen som vi befinner oss i är allvarlig och vi behöver alla ta ansvar. Det gör vi genom att följa de skärpta allmänna råden och vår avrådan om att avstå besök. Förhoppningen är att detta ger god effekt så att vi snart kan välkomna er tillbaka hit på besök igen.

Gäller till och med 13 december

Beslutet gäller från och med den 24 november till och med den 13 december. Beslutet kan komma att förlängas. Beslutet om stark avrådan gäller på samtliga vård- och omsorgsboenden, både i kommunal och privat regi. Kommunen kommer att informera anhöriga under dagen.

Kontakta gärna

Helene Ljungqvist, verksamhetschef vård- och omsorgsboenden
helene.ljungqvist@kungsbacka.se
0300-83 81 92