Tillsammans för Kungsbacka

De skärpta råden i Halland förlängs. Den situation vi befinner oss i är en stor prövning för oss alla. Trots att många gjort stora förändringar och uppoffringar ser vi ännu inte ett trendbrott i smittspridningen. Därför förlängs de skärpta råden för Halland.

Vi har alla anpassat och förändrat vår vardag, ända sedan i våras. Vi ser de uppoffringar som görs av er invånare, besökare och företagare i Kungsbacka. För det är vi otroligt tacksamma.

Många är trötta på restriktioner och vill att det ska vara som vanligt igen. Men det är inte som vanligt. Vi behöver alla fortsätta följa råden och vara en del av lösningen för att bryta trenden av smittspridning i Kungsbacka.

Ställ dig frågan: måste du? Måste du gå på middagsbjudningar och hemmafester just nu? Måste du vara på gymmet just nu? 

Vad gör kommunen?

Kommunens viktigaste uppgift är att bibehålla den samhällsservice vi ger varje dag. Det handlar om att hålla igång de verksamheter som är så viktiga i människors vardag, att ge unga utbildningen som de har rätt till, vård till dem som behöver det och se till att vi har vatten och avloppssystem som fungerar. För att nämna några. 

Vårt fokus ligger på att klara detta viktiga uppdrag och vi har många fantastiska medarbetare som vi särskilt vill tacka. Det är många som sliter hårt för att allt ska gå ihop. Stort tack till er alla som kämpar för att det ska bli så bra som möjligt!

Håll avstånd, men håll kontakten

Till sist vill vi säga: vi får inte sluta bry oss om varandra. Många blir ensamma när man stannar hemma, när aktiviteter pausas och verksamheter stängs. I denna prövande tid vill vi uppmana alla att tänka lite extra på de som finns runt omkring oss. Ring, skicka en blomma eller hitta andra sätt att finnas där för varandra. Håll avstånd men håll kontakten. 

Och trots att ni alla har hört det förut vill vi avsluta med att påminna, tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma vid minsta symptom. Det är tillsammans vi stoppar smittspridningen. 

Tillsammans för Kungsbacka. 

Lisa Andersson, kommunstyrelsens ordförande
Malin Aronsson, kommundirektör

Kontakta gärna

Lisa Andersson
0300-83 47 64
lisa.andersson@kungsbacka.se

Malin Aronsson
0300-83 42 32
malin.aronsson@kungsbacka.se