Grattis till Årets Gaseller och Superföretag!

Varje år utser Dagens Industri Årets Gaseller och Veckans Affärer Årets Superföretag. I år är 12 av de utnämnda Kungsbackaföretag, vilket är något som kommunen vill uppmärksamma.

Den 19 november var det dags för DI Gasellgala för Västra Götaland och Hallands län. I år i en digital variant på grund av pandemin men precis som tidigare år utsåg Dagens Industri Hallands- och Västra Götalands Gasellföretag.

Snabbast växande

Som Gasellvinnare i Halland står Lucas Börjesson, 25 år, från Kungsbacka som driver och har grundat städföretaget Bofint AB. Företaget verkar nu mer i lokaler i Göteborg och har haft en imponerande utveckling och omsatte under 2019 21 mkr.

– Ett stort grattis till alla företag som fått utnämningarna. Vi vet att det ligger mycket hårt arbete bakom framgångarna att bli utsett till Gasell- och Superföretag. Vi vill skapa förutsättningar för företagarna och arbetar kontinuerligt med att göra Kungsbacka till en bra plats att starta, driva och utveckla företag på, säger Elinor Filipsson, Näringslivschef på Kungsbacka kommun. 

Årets Gaseller i Kungsbacka 2020

 • Peter Båths Kakel och Plattsättning AB  
 • Wefix Entreprenad AB 
 • Auto Lounge Kungsbacka AB 
 • Saferadar Research Sweden AB 
 • Bofint Städservice Sverige AB 
 • Johan Qvist Plåt & Isolering AB 

Läs mer om Årets Gasell 2020

 Årets Superföretag i Kungsbacka 2020

 • Ahlström Factory AB 
 • Biotech AB
 • Hotscreen AB
 • JetreQ Components AB 
 • Knapes Sverige AB 
 • Veteranpoolen Kungsbacka 
 • Johan Qvist Plåt & Isolering

Läs mer om Årets Superföretag 2020

Kort om DI Gasell

Sveriges Gasellföretag koras varje år av Dagens Industri. Syftet med DI Gasell är att uppmuntra och stödja svenskt näringsliv. Gasellerna är de företag som vuxit snabbast de senaste tre åren. De har en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, har minst tio anställda och har minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret De ska även ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, ha ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt, samt har i allt väsentligt vuxit organiskt och har sunda finanser.

Kort om Årets Superföretag

Årets Superföretag är en utnämning av Veckans Affärer i samarbete med analysföretaget Bisnode. Det är en ranking av de mest framgångsrika svenska aktiebolagen. Urvalet och rangordningen baseras på företagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren och är en sammanvägning av tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering i jämförelse med alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet.