Har du barn i våra skolor? Välkommen att prova på skollunchen!

Under veckorna 10 och 11 bjuder vi dig som har barn i våra skolor på lunch i skolan. Du som kommer och äter blir automatiskt inbjuden till en träff med ansvariga för att diskutera skolmåltid i Kungsbacka kommun.
Det är många elever som äter skolmat, varje dag serverar vi cirka 10 000 elever skolmat runt om på våra 23 skolor.
 
Hur ser det ut i den miljö där eleverna äter, vad får de för mat, blir de mätta? Nu har du möjlighet uppleva hur det är att äta lunch i någon av våra kommunala grundskolor.
 
–Vad som serveras och hur det går till när våra elever äter skollunch är ett ämne som många är intresserade av, jag tycker därför att det är rimligt att vi återkommande aktivt bjuder elevernas föräldrar på lunch för att bidra till kunskap och för att vi som ansvarar också kan få underlag till diskussion och förslag till förbättringar i frågan, säger Anders Ekström, ordförande i nämnden för Förskola & Grundskola.

Ja, jag vill komma och proväta

Inbjudan att proväta riktar sig  till elevernas vårdnadshavare. Om du vill komma ska du anmäla dig, det gör du via länken här nedan. 

Anmälan prova skolmaten

Provät-kampanjen pågår måndag till fredag under veckorna 10 och 11, 2-13 mars. Du kan komma och äta klockan 11 - 12.30.  Du får en bekräftelse på din anmälan via e-post. Bekräftelsen visar du upp för måltidspersonalen när du kommer till skolan.

Vill du veta vad som serveras och få mer information om skolmaten i Kungsbacka hittar du information via länken 

Skolmaten 

Välkommen att diskutera din upplevelse med oss

Smakade lunchen bra och blev du mätt? Såg maten god ut? Vad det något som inte var bra i din matupplevelse? 
Vi vill gärna träffa dig som provade på att äta skollunch för att höra vad du tyckte! Därför välkomnar vi dig till ett möte den 24 mars där du får diskutera din upplevelse med ansvariga politiker och tjänstemän. Du får en särskild inbjudan om mötet via e-post när det närmar sig

Kontakta gärna

Anders Ekström, ordförande nämnden för Förskola & Grundskola
anders.ekstrom@kungsbacka.se
 
För frågor om anmälan och praktiskt:
Kerstin Fredberg, kommunikationsspecialist Förskola & Grundskola
kerstin.fredberg@kungsbacka.se