Vårens första berättarbar på biblioteken

I vår ska berättandet och samtalen flöda på biblioteken. 5 februari är det dags för vårens första berättarbar.

Samtal om dagsaktuella ämnen och livsfrågor i berättarbarer, biblioterapiträffar och nya podcastavsnitt – allt sker inom ramen för bibliotekets satsning på muntligt berättande, Ordet är ditt.

– Vi vill lyfta många olika perspektiv och låta berättelser bli levande, säger Freja Arvidsson, projektledare för Ordet är ditt. Vi möter de som berättar och de andra i rummet som tar del av samma berättelse. Det är ett komplement eller alternativ till att ta del av berättelser genom läsning.

Dagsaktuella ämnen och livsfrågor

Vårens första berättarbar 5 februari på kulturhuset Fyren har temat frivillig barnlöshet. Vilket utrymme finns idag för den som väljer att leva ett liv utan egna barn? Berättare är historikern Kristina Engwall och Cecilia Suhaid Gustafsson som är konstnärlig ledare på Atalante.

I mars lyfter kulturhuset Fyren klimatfrågan och då är temat för berättarbaren ”Havet på liv och död” med fokus på människan, plasten och havet. Gästande berättare är Annika Rockström, illustratör och författare och Maria Friberg, foto- och videokonstnär.

Den hyllade poeten Athena Farrokhzad samtalar om hur liv och poesi hänger ihop under berättarbaren i april på Kullaviks bibliotek och dessutom blir det en poesicirkel kring hennes dikter.

Besökare som är nyfikna på att samtala om litteratur på ett lite nytt sätt, kan var med på biblioterapiträffarna där olika livsfrågor diskuteras utifrån skönlitterära texter. Samtalen har olika teman varje gång.

Podcasten ordet är ditt

Ordet är ditt släpper nya avsnitt i sin podcast som ger olika perspektiv på berättande. Det blir samtal med Kungsbackaförfattaren Johan Espersson som debuterat med boken Kungsbacka Ultras, filmaren Gunnar Bergdahl som ligger bakom den uppmärksammade dokumentären om Tjernobyl Ljudmilas röst och Kalle Lind, programledaren och författaren som nyligen släppt en biografi om Hasse Alfredson. Kalle Lind besöker kulturhuset Fyren 27 april och podavsnittet spelas in därifrån.

Kontakta gärna