Vintercyklingens dag 14 februari

På fredag 14 februari är det vintercyklingens dag. Ta cykeln till jobbet eller skolan och var med och sätt Kungsbacka på kartan.

Vintercyklingens dag är den svenska delen av den globala aktivitetsdagen Winter Bike To Work Day som infaller andra fredagen i februari varje år. Vintercyklingens dag arrangeras under 2020 för första gången i Sverige av Svensk Cykling medan Winter Bike To Work Day startade i Kanada 2013.

Sätt Kungsbacka på kartan

Om du tänker cykla till jobbet eller skolan på vintercyklingens dag kan du gå in och anmäla det på den globala kartan. Utmana andra städer och sätt Kungsbacka på kartan och cykla 14 februari!

Bra för hjärtat

Eftersom Vintercyklingens dag 2020 sammanfaller med Alla hjärtans dag vill vi uppmärksamma att cykling är en hjärtesak för alla som älskar att cykla och att forskning visar att risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar bland personer som cyklar. Kungsbacka kommun är med genom att dela ut godishjärtan till de som cyklar fredag 14 februari.

Läs mer om vintercyklingens dag

Läs mer om Kungsbackas vintercyklister

Mer information

Trafiksamordnare Magnus Bengtsson
0300-83 47 20
magnus.bengtsson@kungsbacka.se