Återvinn i en grannkommun

Nu finns möjlighet att med ditt återvinningskort från Kungsbacka lämna avfall på återvinningscentralerna i Varberg och Falkenberg.

För tillfället är det många besökare på våra två återvinningscentraler i Kungsbacka. Nu finns även möjligheten att åka till en återvinningscentral i Varberg eller Falkenberg.

För att ditt återvinningskort från Kungsbacka kommun ska öppna bommen på återvinningscentralerna i Varberg/Falkenberg måste du först göra en ansökan via e-tjänsten nedan. Du får sedan ett mejl från oss när ansökan är bearbetad och ditt kort fungerar hos Vivab (Varbergs och Falkenbergs gemensamma bolag för vatten och avfall).

Lämna i Varberg/Falkenberg

Möjligheten till besök på Vivabs återvinningscentraler i Varberg/Falkenberg gäller endast privatpersoner som har eget renhållningsabonnemang i Kungsbacka. När du lämnar avfall i Varberg/Falkenberg måste du följa Vivabs sorteringsanvisningar, läs mer här. Där kan du även se öppettider och var återvinningscentralerna i Varberg och Falkenberg finns

Ansök om att lämna avfall hos Vivab

Eftersom Varberg/Falkenberg inte har samma systemleverantör för inpassering som Kungsbacka så måste du själv hålla koll på att du har fria besök kvar. Har du förbrukat dina fria besök får du ingen varning om detta vid inpassering i Varberg/Falkenberg, men du kommer i så fall att debiteras för ett extra besök enligt aktuell taxa via din ordinarie renhållningsfaktura.

Om du laddar ned Kungsbackas avfallsapp kan du i den hålla koll på dina besök. Läs mer här.

Lämna i Västra Götaland

Sedan tidigare fungerar återvinningskort från Kungsbacka i flera andra grannkommuner inom Göteborgsregionen: Göteborg, Ale, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille.

Besök i en grannkommun räknas precis som ett besök på en återvinningscentral i Kungsbacka. Antalet fria besök förändras inte av att man lämnar sitt avfall i en grannkommun.