Berörs din verksamhet av coronaviruset?

Coronaviruset kommer att påverka näringslivet och företagare vittnar redan om utmaningar till följd av viruset. Vi hjälper gärna till med det vi kan oavsett om det handlar om import- och exportfrågor eller rådgivning så kan vi lotsa till de organisationer och aktörer som stöttar företagare för att få ekonomin att gå ihop.

Göteborgsregionens näringsliv kommer att utmanas till följd av Coronaviruset. Exakt hur vet vi inte men vi håller oss löpande uppdaterade Nedan hittar du även kontaktuppgifter till olika typer av tjänster som kan vara till hjälp, både från Business region Göteborg och från stödsystemet i Region Halland några exempel är:

  • Företagsakuten - Upp till fem timmars kostnadsfri företagsrådgivning. Handledning och goda råd, som du sedan på egen hand kan använda för att få ordning på problemen i ditt företag.
    Ring oss på 020-100 132, eller kontakta oss via e-post: kontakt@foretagsakuten.se. Vi behandlar ditt ärende under full sekretess!
  • Enterprise Europe Network – Kostnadsfri rådgivning och information om EU-regler och finansiering och förmedling av internationella affärspartners. Kanske kan vi till exempel hjälpa dig att hitta andra samarbetspartners, distributörer och underleverantörer i Europa om du har problem med befintliga på grund av Corona.
  • Möjlighet till finansiering och stöd för företag – Vi lotsar dig till rätt finansieringshjälp om du söker finansiering eller ekonomiskt stöd för din verksamhet. 
  • Timbanken- Timbanken är till för dig som ska starta eller utveckla ditt företag i Halland. Du får fem timmar med en expert - välj själv vad du vill få bättre koll på. Bland affärsområdena finns stöd inom bland annat- import och export. https://www.timbanken.se/halland

Vänd dig till din kommun för lokalt uppdaterad information om Coronaviruset.

Här hittar du information från Kungsbacka kommun med anledning av Coronaviruset