Biblioteken utökar tjänster för äldre

Är du äldre eller tillhör en annan riskgrupp som behöver stanna hemma med anledning av det nya coronaviruset? Nu utökar biblioteken sina tjänster för att underlätta för dig.

IT-hjälp och digitala tjänster

Biblioteken kan hjälpa dig med enklare IT-frågor via telefon, till exempel hur du pratar med dina anhöriga via Skype, lånar e-böcker och e-ljudböcker, läser tidningen digitalt eller lånar om på bibliotekens webbplats. Lämna dina kontaktuppgifter, så hör biblioteket av sig till dig.

Kontakt för IT-hjälp:
E-post: bibliotek.info@kungsbacka.se
Telefon: 0300-83 80 20

Möter upp i dörren

Om du inte vill gå in i biblioteket så kan du ringa och en av bibliotekarierna möter i dörren. För Fyrens bibliotek ringer du telefonnummer 0300-83 58 81.

För övriga bibliotek behöver du inte ringa. Bibliotekarierna håller utkik efter besökare som väntar vid entrédörren.

Ändrade lånevillkor

Biblioteken har tillfälligt tagit bort förseningsavgifter och tagit bort begränsningen på antalet omlån för att underlätta för låntagare. Obegränsat omlån gäller inte för reserverade medier. Tänk på att du alltid kan sköta dina omlån på bibliotekens webbplats. Kontakta biblioteken om du behöver hjälp.

Hemkörning av böcker

Du kan även få hjälp med hemkörning av böcker eller andra medier. Kontakta ditt närmaste bibliotek under öppettiderna och be om hemkörning.

Kontakta gärna