Earth hour i Kungsbacka

Lördagen den 28 mars är det Earth Hour och i år vill vi lyfta Earth Hours budskap och få till ett brett samtal om hur vi kan minska vår påverkan på planeten i Kungsbacka. Du är inbjuden att höja din röst för planeten, var med på Kungsbackas Earth Hour fredagen den 27 mars.

Den 28 mars, klockan 20.30-21.30 är det Earth Hour – en av de största och mest välkända globala manifestationerna för klimat och miljö, du kan läsa mer om den på wwf.se/earthhour. En annan mycket omskriven global manifestation är Fridays for future.

I år slår Kungsbacka kommun ihop dessa två och genomför en manifestation under fredagen på temat för årets Earth Hour: Höj din röst för planeten! 

Anta utmaningen och höj eran röst för planeten

Fredagen den 27 mars, klockan 13–14, vill vi utmana alla som har möjlighet att stanna upp i vardagen, samlas och ha ett samtal kring hur vi konkret kan bidra till en mer hållbar värld. Det är dagen innan den officiella Earth Hourö-timman på lördagen. Anledningen till att vi gör detta på fredagen är för att så många verksamheter och företag som möjligt ska kunna vara med. 

Samla kollegorna, eleverna, ledningsgruppen eller lunchrummet och höj era röster! Prata om vad just ni kan göra för att minska människans påverkan på klimatet och biologisk mångfald. Tillsammans kan vi höja vår röst och göra skillnad. 

Visa gärna att ni höjer era röster på sociala medier med hashtagen #Kungsbackaearthhour

Anmäl er och få ett samtalsstöd

Om ni anmäler att er grupp är med via länken nedan så mejlar vi er ett enkelt samtalsstöd för att ni ska få en givande timme som leder till konkreta handlingar samt lite inspiration.

Vi kommer även skicka med länkar där ni redan innan kan läsa på lite om

  • tips & tricks på hur ni enkelt minskar ert negativa avtryck på planeten
  • lättillgänglig bakgrundsinfo om de globala målen, Earth Hour och årets tema

Du kan redan nu testa din klimatpåverkan via Klimatkalkylatorn.

Anmäl er grupp här via formuläret. 

Kontakta gärna

Patrick Migas, hållbarhetsspecialist
0300-83 80 97
patrick.migas@kungsbacka.se