Nu startar Kungsbacka Arkitekturpris 2020

Nu startar årets upplaga av Kungsbacka Arkitekturpris. Tävlingen är indelad i de två kategorierna bostadshus och stadsmiljö. Du kan vara med och påverka genom att föreslå kandidater och senare i sommar rösta fram vinnarna.

Kungsbacka Arkitekturpris hålls av Byggnadsförvaltningen och har delats ut sedan 1993. De två senaste åren har pris delats ut i två kategorier, bostadshus och stadsmiljö. Senast gick priset till ett bostadshus enbostadshus, Vassbäck i Åsa och priset i kategorin stadsmiljö gick till Vallersvikskyrkan i Frillesås.

Kungsbackas invånare avgör senare i sommar vilka två objekt som vinner årets priser. Just nu pågår arbetet med att ta fram kandidater till årets tävling - och Byggnadsnämnden vill ha allmänhetens förslag på tänkbara kandidater.

Föreslå kandidater senast den 30 april

Var med och föreslå kandidater som du vill se tävla om Kungsbacka Arkitekturpris. Du kan nominera till kategorin bostadshus och kategorin stadsmiljö. Det deltagande objektet ska vara färdigställt inom de senaste fem åren.

Skicka in ditt förslag med en bild och kort motivering till info@kungsbacka.se senast den 30 april.

Läs mer om Kungsbacka Arkitekturpris 

Kontakta gärna

Karin Lång, projektledare
0300-83 40 49
karin.lang@kungsbacka.se