Nya återvinningscentralen i Frillesås öppnar 4 maj

Vi planerar för att öppna den nya återvinningscentralen i Frillesås måndag 4 maj klockan 14.

Den nya återvinningscentralen i Frillesås är temporär, med ett bygglov i max fem år. Syftet är att ersätta återvinningscentralen i Åsa som stängdes hösten 2019 eftersom närliggande Åsa gårdsskola behövde utrymme för fler lokaler.

Öppettider

Återvinningscentralen ligger längst in på Rya Industriväg. Öppettiderna blir måndag-fredag 14-19 och lördag-söndag 9-15.

Eftersom det är en temporär återvinningscentral har vi inte byggt någon ramp för bilar. Istället blir det ramper att gå upp på till fots vid större behållare.

Inte farligt avfall ännu

Vi har till att börja med inte fått klart med tillståndet för vissa sorters farligt avfall på den nya återvinningscentralen. Vi kan ännu inte ta emot exempelvis oljefilter, oljeavfall, lösningsmedel, aerosoler, bensin, gastuber, färg eller spillolja. Denna sorts farligt avfall får du tills vidare fortsätta lämna på Klovsten och Barnamossen. Däremot tar vi emot el-avfall, batterier och tryckimpregnerat trä.

Uppdaterat 23 juni: nu kan du även lämna farligt avfall i Frillesås.

Mer information

Enhetschef Lennart Torgerson
0300-83 41 07
lennart.torgerson@kungsbacka.se