Collage på springande ben, pyssel och motionsspår

Tips på aktiviteter i virustider

Våren är här och nu måste vi bara ut! I dessa tider uppmanas vi att undvika folksamlingar och vad är då bättre än en picknick i skogen eller att upptäcka ett helt nytt ställe alldeles i närheten?

Kungsbacka är bäst i Halland på friluftsliv, så att njuta av fantastisk natur och djupa skogar är inte svårt. Vårt rika friluftsutbud, naturreservat och kulturmiljöer kan du läsa mer om såväl här på kungsbacka.se, under fliken Uppleva och göra, som på turistinformationens hemsida visitkungsbacka.se. Här presenterar vi även några speciellt utvalda guldkorn som vi verkligen rekommenderar nu när vårsolen tittar fram.

Rigortorpet

Vid Rigortorpet kan du vandra, cykla eller ha picknick med hela familjen

Vid Rigortorpet kan du gå, springa eller cykla i fantastisk miljö, 20 minuter från centrala Kungsbacka. Här finns motionsspår på allt från 3 till 10 kilometer. På söndagar 15-16.30 hålls även cykelträning för barn.

Hitta till Rigortorpet: Slå in Ögärdesvägen 23 på din GPS.

Läs mer om Rigortorpet hos IF Rigor

Varlaskogen

I Varlskogen kan du vandra, grilla eller ta med picknick

En skogsoas mitt i stan, med 2,5 kilometer naturstig och grillplats. Tänk att man kan få känslan av djup skog så centralt!

Hitta till Varlaskogen: Varlaskogen ligger mellan Tingberget och Varla i centrla Kungsbacka, och du kan gå in i skogen på flera olika platser.

Läs mer om Varlaskogen hos Varlaskogens vänner

Gäddeviks naturreservat

I Gäddeviks naturreservat kan du vandra, grilla eller ha picknick

I glesa skogsdungar kan solen leta sig fram. Eller spegla sig i Lygnerns vatten. Hit måste du åka om du gillar kombinationen stillhet, vatten och lättillgänglighet! Här finns 1,5 kilometer vandringsled, eldplatser och toalett.

Hitta till Gäddeviks naturreservat: Gäddevik ligger i direkt anslutning till väg 926 mellan Fjärås och Kinna. 

Läs mer om Gäddevik hos Länsstyrelsen

Gällinge kulturstig

Längs Gällinge kulturstig kan du vandra och ta med picknick

Har du inte varit i Gällinge än? Då är det nog snart dags, för här finns skog med bra vandringsvägar och stigar, och en särskilt skyltad "Kulturstig". Något att upptäcka för både stora och små. Vid Gällinge kyrka startar den 3 kilometer långa kulturstigen, som bitvis går längs den gamla forntidsvägen. Den finns en folder vid stigens start som berättar sägner och fakta från en svunnen tid.

Hitta till Gällinge kulturstig: Parkera vid Gällinge kyrka så ser du skylten "Kulturstig".

Tipspromenader och hundpromenader

Nästa vecka startar träffpunkterna tipspromenader och hundpromenader. Vem som helst kan delta - gammal som ung!

Läs mer om tipspromenader och hundpromenader