Var källkritisk och sprid inte rykten

Just nu pågår mycket ryktesspridning med anledning av coronaviruset covid-19. Det förekommer rykten om att skolor både inom grundskola och gymnasium har stängt med anledning av virus. De uppgifterna är falska.

- Alla har vi ett ansvar att förhindra ryktesspridning. Detta är speciellt viktigt i det läget vi befinner oss i nu, säger säkerhets & beredskapschef Lotta Blomqvist. 

Det är viktig att hålla sig uppdaterad kring bekräftad information från myndigheter. Utifrån det aktuella läget och behoven som uppstår kommunicerar vi så transparent vi kan, men är noga med att värna om integriteten hos våra medarbetare samt personer i våra verksamheter. 

All aktuell information om våra verksamheter kommuniceras via våra egna kanaler. Huvudkanal är www.kungsbacka.se. Här samlar vi också länkar till ansvariga myndigheter för att lättare leda dig som invånare till bekräftad information. För specifika målgrupper använder vi andra kanaler där vi mer riktat når dessa. 

Arbetet med att kommunicera bekräftad information och förmedla beslut pågår löpande.

Våra viktigaste råd:

  • Använd sunt förnuft i sociala medier.
  • Var källkritisk. Sprid inte rykten.
  • Tänk på att viktig information kan dröja.

Kontakta gärna

Lotta Blomqvist, säkerhets- & beredskapschef
charlotte.blomqvist@kungsbacka.se
0300-83 78 77