Vårens första frukostklubb blev en fullträff!

Det var högt i tak och blev många skratt när vi fick höra killarna från Borrpoolen och Matverket berätta om sina företagsidéer. Vi fick även se tre stolta killar från CleanLine som tog emot pris i kategorien Hallands bästa affärsplan.

 Det var återigen fullt hus på facklan när lokala entreprenörer delade med sig av sina erfarenheter och motgångar.

Malin Aronsson, Kungsbackas kommundirektör, inledde morgonen med att berätta om sina intryck av kommunen så här långt. Hon hade tidigare sneglat på Kungsbacka kommun från sitt tidigare arbete och varit imponerad, men hur skulle det vara att komma innanför väggarna?

- Tänk att det var precis så bra som jag trodde och jag har mött så otroligt engagerade medarbetare. Kul! berättade Malin.

Elinor Filipsson, näringslivschef fortsatte sedan och berättade bland annat om kommunens välfärdsutmaningar. Kommunen har vuxit med 30% de sista 20 åren och det ställer stora krav på att företagen ska kunna nyrekrytera och kompetensutbilda personal.

- En annan av våra utmaningar är att få hit fler företag och då behöver vi jobba med företagsklimatet för att underlätta nyetableringar och omlokaliseringar, berättade Elinor.

Samarbete istället för konkurrens

Christoffer Nordin och Erik Blomqvist, som driver Borrpoolen, har inställningen att det är bättre att arbeta med sina konkurrenter än att tävla mot dem. Så idén att samla ihop konkurrenterna i en pool visade sig vara ett framgångsrecept.

- Välj en snäv bransch, bli duktiga och ta bra betalt. Det är tipset för att lyckas, säger Christoffer med ett stort leende.

Alla har rätt till lagad mat

Leo Gulin och Johan Dohn startade Matverket 2017 och gått från 10 till 71 anställda. Idag verkar Matverket inom fyra olika affärsområden. Luncher till skolor och landsting, restauranger och i olika nätverk t.ex.  Booster Friends. Organisationen är tydlig och inom kort kommer Matverket öka med ytterligare ett affärsområde, en ”drive through”.

- Vår vision är att vara Västsveriges bästa restaurangbolag, berättade Johan.

Hallands bästa affärsplan

Till sist fick delade Ida Thorén och Jenny Blomedal, från Ung Företagsamhet, ut pris till tillsammans med LRF Konsult i kategorin Hallands bästa affärsplan. Grattis CleanLine UF från Elof Lindälvs Gymnasium!