Vi genomför de flesta evenemang som vanligt

Igår införde regeringen förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för mer än 500 personer för att förhindra spridningen av coronaviruset. Kungsbacka kommer att genomföra de flesta evenemang som vanligt.

- Kommunens inriktning just nu är att vi genomför våra evenemang som planerat, men vi följer regeringens beslut och ställer in större evenemang. Vi följer utvecklingen noga. På våra webbplatser finns aktuell information om evenemang och vår verksamhet, säger Ulrika Granfors, förvaltningschef Kultur & Fritid. 

Inställda evenemang 

  • Dragspelsgalan på lördag är flyttad till 4 oktober. 
  • Konsert med Dianne Reeves på söndag är inställd på grund av logistiken till och från USA. 
  • Prova på-dagar på Kulturskolan 18–19 mars är inställda.  
  • Stråksoaré med Kulturskolan 13 mars är inställd. 

Kungsbacka Teater

I nuläget genomför Kungsbacka Teater alla föreställningar som planerat, eftersom Kungsbacka Teater har färre än 500 platser i salongen. 

Frillesås bibliotek 

Frillesås bibliotek håller stängt eftersom det ligger på ett vård- och omsorgsboende. 

Seniorverksamhet 

Tre träffpunkter och slöjdsalar på vård- och omsorgsboende och vid äldrelägenheter har stängt; Frillesås träffpunkt, Åsa träffpunkt och Kullaviks träffpunkt. Frillesås träffpunkt har sin verksamhet på Frillesås dragkampsklubbs lokal istället. Övrig verksamhet för seniorer är öppen som vanligt.

Fortsatta uppdateringar 

Det är viktig att hålla sig uppdaterad kring bekräftad information från myndigheter. Utifrån det aktuella läget och behoven som uppstår kommunicerar vi så transparent vi kan, men är noga med att värna om integriteten hos våra medarbetare samt personer i våra verksamheter. 

All aktuell information om våra verksamheter kommuniceras via våra egna kanaler. Huvudkanal är www.kungsbacka.se. Här samlar vi också länkar till ansvariga myndigheter för att lättare leda dig som invånare till bekräftad information. För specifika målgrupper använder vi andra kanaler där vi mer riktat når dessa. 

Arbetet med att kommunicera bekräftad information och förmedla beslut pågår löpande.

Kontakta gärna

Ulrika Granfors, förvaltningschef Kultur & Fritid
0300-83 40 98
ulrika.granfors@kungsbacka.se

Lotta Blomqvist, Säkerhet- & beredskapschef
0300-83 78 77
charlotte.blomqvist@kungsbacka.se