Träffpunkternas personal Annette Ringström, Claes Andersson och Helen Viklund tar emot samtal om frivilliga insatser.

Vill du hjälpa till eller behöver du hjälp? – samordning av frivilliga insatser

Många äldre och människor i riskgrupper måste isolera sig till följd av covid-19. Vi samordnar frivilliga insatser för de som kan behöva hjälp.

Träffpunkterna för äldre, som stängt sin öppna verksamhet på grund av coronaviruset, har nu ställt om till att fungera som en sambandscentral för frivilliga insatser. Personalen på träffpunkterna har fått i uppdrag att samordna insatserna.

– Vi lotsar människor vidare som vill hjälpa. Vi har redan en lista på organisationer och föreningar som vill ställa upp, så vi kan starta snabbt, säger Claes Andersson, äldrekonsulent.

Samordningen har snabbt kommit på plats tack vare ett smidigt samarbete med flera verksamheter i kommunen.

– Våra kollegor i kommunen på kundcentret och IT- och telesupporten har ställt upp fantastiskt. Vi har fått utbildning i kundsamtal, telefonisystem och fått de datorer som krävs, säger Elisabeth Nordin, aktiveringssamordnare på Träffpunkterna.

Hör av dig om du vill hjälpa eller behöver hjälp

Både du som behöver hjälp och de föreningar, privatpersoner och organisationer som vill hjälpa är välkomna att höra av sig. Privatpersoner lotsas vidare till lämplig organisation eller förening.

Kontakt

Telefon: 0300-83 40 00
Telefontider: Måndagar 8-18, tisdag-torsdag 8-17 och fredag 8-15
E-post: frivilliginsatser@kungsbacka.se

Hjälp med vardagen

Äldre och personer i riskgrupper som behöver hjälp med olika saker i sin vardag kan ringa numret.

– Vi vet just nu inte exakt vad det är för hjälp som behövs. Vi får se vad de ringer om. Men det kan handla om hjälp med att handla mat eller hämta böcker på biblioteket, säger Tina Angelbäck, äldrekonsulent.