Låt någon annan handla åt dig!

Som äldre och person i riskgrupp bör du i första hand ta hjälp av någon anhörig eller vän som kan hjälpa sig, annars kan du kontakta oss i kommunen som samordnar hjälpen.

Som äldre eller i riskgrupp i dessa tider rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du begränsar dina sociala kontaktar och stannar hemma. Det är viktigt att du låter någon annan handla maten eller lämnar boken på biblioteket.

Sedan några veckor tillbaka samordnar vi i kommunen insatser för dig som äldre i riskgrupp som behöver hjälp nu när livet inte är som vanligt. Vi måste alla tänka på att anpassa oss efter de rekommendationer som myndigheterna ger och ta hjälp om man behöver det.

Ta hjälp av anhöriga eller kontakta oss

Som person i riskgrupp ska du i första hand kontakta och ta hjälp av anhöriga eller andra människor som du har en nära relation till. Om du inte känner någon som kan hjälpa dig, kontakta oss så förmedlar vi kontakter till de organisationer som kan hjälpa dig.

Du kan få hjälp med att handla, hämta en bok på biblioteket, hämta ut recept från apoteket eller något annat ärende.

Kontakta oss

Ring eller mejla oss om du är i riskgrupp och behöver hjälp med något i din vardag.

Telefon
0300-83 40 00

Telefontider
Måndag 8-18
Tisdag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

E-post
frivilliginsatser@kungsbacka.se