School's Out inställt - nattvandra gärna!

Tyvärr behöver vi i år ställa in skolavslutningsfirandet School's Out där flera tusen ungdomar brukar fira att sommarlovet börjar. För att ge ungdomarna en trygg skolavslutningskväll vädjar vi istället om hjälp med nattvandring.

Skolavslutningsfirande med skumdisco och artister på torget på skolavslutningskvällen har blivit tradition i Kungsbacka. School's Out är ett drogfritt firande för ungdomar 13-19 år som brukar locka flera tusen besökare, men i år kan vi inte genomföra evenemanget på grund av coronapandemin och de restriktioner som följer med den.

Vi behöver vuxna på stan 

Nu när det inte blir drogfritt evenemang för unga på torget, behöver vi hjälpas åt för att ge våra ungdomar en trygg skolavslutningskväll. När sommarlovet börjar och solen skiner är det många ungdomar som träffas ute, och firar på olika sätt. Vi behöver därför trygga vuxna på stan, eller där ungdomarna befinner sig.

Vi vädjar därför till er och hoppas att föräldrar, föreningsaktiva och förtroendevalda ska ställa upp för våra ungdomar genom att nattvandra, speciellt under skolavslutningskvällen men också dagarna när det är student. Det är för att öka tryggheten för ungdomarna och upplevelsen av trygghet för alla i Kungsbacka.

Kontakta nattvandrargruppen där du bor!

Du hittar de olika nattvandrargrupperna på Facebook. Gå med i någon av Facebookgrupperna eller kontakta kommunens samordnare för nattvandring så får du veta mer om hur det går till att nattvandra.

Nattvandringsgrupper på Facebook

Nattvandring i Kungsbacka

Frillesås nattvandrare

Åsa nattvandrare

Nattvandring i Onsala

Nattvandring i Fjärås

Särö Föräldraförening

Kullaviksskolans föräldraförening

Tack för ditt bidrag till ett tryggare Kungsbacka!

Kontakta gärna