Anders Johansson är ny biträdande kommundirektör i Kungsbacka kommun.

Välkommen Anders - Kungsbackas nya biträdande kommundirektör!

I tisdags tillträdde Anders Johansson som biträdande kommundirektör efter Mariana Vikström. Anders har en förkärlek till förändringsarbete och kommer senast från arbetet som ekonomidirektör på stadsledningskontoret i Göteborg. Nu ser han fram emot att lära känna Kungsbacka.

– Det känns gott att vara på plats! Även om det var en ganska snabb process är det ju ändå en tid mellan att jag bestämde mig för att söka fram till i dag och när man väl ha bestämt sig är man ganska peppad på att börja. Jag har hört mycket gott om Kungsbacka och tycker att det här ska bli spännande, säger Anders Johansson.

20 år inom kommunal sektor

Senast arbetade Anders Johansson på stadsledningskontoret i Göteborgs stad i åtta år och dessförinnan i en av Göteborgs stads förvaltningar i sju år. I grunden är Anders Johansson utbildad ekonom och har även arbetat i Stenungssunds kommun och som egenföretagare inom fastighetsmäkleri i Stenungssund.

– I grunden är jag van vid att arbeta inom kommunal sektor och har erfarenhet av dess utmaningar. Nu ska det bli spännande att lära känna just Kungsbacka och Kungsbackas organisation, säger Anders Johansson.

Styra leda och samordna

Som biträdande kommundirektör kommer Anders Johansson att arbeta med att stötta kommundirektör Malin Aronsson i ledarskapet av kommunen, att stötta ledarskapet i sin helhet samt fokusera på kommunens utvecklingsfrågor.

– Jag ser fram emot att samarbeta med Anders Johansson och ser att vi tillsammans kan arbeta ännu mer strategiskt och fokuserat med Kungsbackas utvecklingsfrågor, säger Malin Aronsson.

Arbetet som biträdande kommundirektör innebär även att arbeta med att leda kommunledningskontoret i uppdraget att styra, leda och samordna kommunens arbete med utgångspunkt i den så kallade uppsiktsplikten.

Vilka tidigare arbetslivserfarenheter ser du kan komma till störst nytta i din nya roll?

– Jag tycker att förändringsarbete är roligt. I Göteborg var jag med när vi gick från 20 stadsdelar till att bli 10 stadsdelar. Det var en ganska stor förändringsresa. Nu senast, i Göteborg, går staden från att ha haft stadsdelar till att bli facknämnder. Det som är spännande med förändringsarbete är just när det leder till en positiv utveckling och en rörelse framåt, säger Anders Johansson.

Kontakta gärna

Kontakta gärna