Två äldre personer använder en surfplatta

Digitala fixaren

Vet du om att det finns digitala tjänster som kan förenkla din vardag? Boka tid och få hjälp av Digitala fixaren!

Vi vet att det i dessa tider är svårt att upprätthålla sociala relationer och få till dagliga ärenden. Men visste du att du kan umgås med dina nära via ett videosamtal och att du kan handla livsmedel  nätet och få hem direkt till din dörr? Under juni månad är det många student- och examensfiranden som du kanske inte kan vara med på, men ett sätt är att ta del av firandet via ett videosamtalDu kan också se filmklipp på utspringen på skolornas webbsidor.

Det är inte så svårt som det låter - vi hjälper dig gärna och visar hur! Dessutom kan du låna surfplatta av oss om du behöver. Vår tjänst Digitala fixaren kan förenkla din vardag – boka en tid för hjälp. 

Tjänsten är för dig som är 70 år och äldre eller är i en annan riskgrupp kopplad till coronapandemin

Vad kan jag få hjälp med?  

Det som du kan få hjälp med är att vi visar hur du handlar livsmedel på nätet, ringer ett videosamtal till en vän eller hur du lånar en digital bok som du läser på din surfplatta. Men du kan också få hjälp med andra saker på nätet eller hjälp med din tv. Säg till vad du behöver! Vi hjälper dock inte till med bankärenden på grund av sekretess. 

Så här går det till 

För att få hjälp av Digitala fixaren kan du ringa eller mejla oss. Vi bokar in en tid för att komma hem till dig och hjälpdig. Besöket tar cirka två timmar. Du behöver inte ha några förkunskaper. Vi visar hur du gör! 

Om du inte har en egen surfplatta, kan du låna en av oss. Du kan låna den i en vecka i taget, eller eventuellt längre om det är få som behöver låna under den perioden. Vi lämnar och hämtar surfplattan och instruerar hur du använder den. Du lånar den gratis! 

Om du har en egen dator, surfplatta eller smart telefon så hjälper vi dig med hur du kan göra.

För allas säkerhet och för att undvika smittspridning, har vi med oss handskar och visir. 

Boka en tid!  

Ring eller mejla oss så bokar vi in en tid för att komma hem till dig så att du får hjälp. 

Telefonnummer0300-83 40 00 - be om att få prata med frivilliginsatser. 
Mejladressfrivilliginsatser@kungsbacka.se 

Telefontidermåndag 8-18tisdag-torsdag 8-17, fredag 8-15 

Biblioteken hjälper till via telefon

Biblioteken kan också hjälpa dig med enklare IT-frågor via telefon, till exempel hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker, läser tidningen digitalt eller lånar om böcker på bibliotekens webbplats. Lämna dina kontaktuppgifter, så hör biblioteket av sig till dig. 

E-post: bibliotek.info@kungsbacka.se 
Telefon: 0300-83 80 20