Feriejobben i Kungsbacka kommun räddas

Osäkerheten kring hur årets feriejobb skulle påverkas av den pågående pandemin har varit stor. Platser inom främst vård och omsorg och barnomsorg kan vi i år inte erbjuda. I stället har vi utökat platserna på övriga förvaltningar.

Kompetenscentrum samordnar Kungsbacka kommuns feriejobbsplaster. De är nu mycket glada över att feriejobbsplatserna har räddats.

Feriejobben kan sökas av gymnasieungdomar i årskurs 1. De pågår under tre veckor under tre olika perioder under sommaren och inom någon av Kungsbacka kommuns verksamheter. Förutom lön får ungdomarna inblick i arbetslivet, arbetslivserfarenhet och möjlighet till referenser. Sista ansökningsdag för i år har gått ut och besked har nyligen skickats ut.

- Kommunledningen var helt överens om att det här var en prioriterad fråga att lösa och med samlade krafter har vi nu gjort det. Det innebär att kommunen genom samordning lyckats omfördela ett stort antal platser med kort varsel. Mycket är annorlunda i år inom många områden, men att vi ändå kan erbjuda meningsfulla feriejobb till de som fått erbjudande om och tackat ja till en plats känns viktigt, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef på Gymnasium & Arbetsmarknad.

Feriejobb inom många olika områden

Det är ungefär 200 ungdomar som i år kommer att feriearbeta i Kungsbacka kommun. De kommer att arbeta med allt ifrån fastighetsskötsel till mer administrativa arbetsuppgifter.

- I år har vi också blivit tvungna att tänka i nya banor och nyttja alla de digitala möjligheter som finns, vilket jag bara ser som positivt. Det kommer naturligtvis se olika ut beroende på var man får sin plats. Att redan som ung få komma ut i arbetslivet vet vi bidrar till många positiva effekter. Men det är också en möjlighet för Kungsbacka kommun att visa upp oss som framtida arbetsgivare, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef på Gymnasium & Arbetsmarknad.

Läs mer här