Frillesås återvinningscentral har öppnat

Nu har vi öppnat den nya återvinningscentralen i Frillesås. Välkommen, och glöm inte att hålla avstånd.

Frillesås återvinningscentral ligger längst in på Rya Industriväg och har samma öppettider som den tidigare återvinningscentralen i Åsa hade: måndag-fredag 14-19, lördag-söndag 9-15. 

Inte farligt avfall ännu

Vi har till att börja med inte fått klart med tillståndet för vissa sorters farligt avfall. Vi kan i Frillesås ännu inte ta emot exempelvis oljefilter, oljeavfall, lösningsmedel, aerosoler, bensin, gastuber, färg eller spillolja. Denna sorts farligt avfall får du tills vidare fortsätta lämna på Klovsten och Barnamossen. Däremot tar vi emot el-avfall, batterier och tryckimpregnerat trä.

Kom gärna på en vardag

Våren 2020 är det många besökare på våra återvinningscentraler i Kungsbacka. För att alla ska kunna hålla avstånd och minska risken för smittspridning av det nya coronaviruset så kan personalen komma att tillfälligt stänga bommen vid för många besökare på en gång. De öppnar sedan bommen igen när trängseln har minskat.

Tänk på att det är extra mycket besökare på återvinningen på helgerna och strax före stängning. På vardagar mitt på dagen är det i regel mindre trängsel.

Läs mer om återvinning i Kungsbacka