Frukostklubben firade entreprenörskapet i Kungsbacka

Torsdagen 14 maj anordnade Kungsbacka kommun Frukostklubben på Filmhuset Facklan i samarbete med Swedbank, Företagarna Kungsbacka och Ung Företagsamhet Halland. Tillsammans hyllades entreprenörskapet i Kungsbacka.

Med under morgonen var Magnus Helgesson, tidigare VD och koncernchef på Harrys pubar. Han gav inspiration och värdefulla tips om hur man som entreprenör kan gå starkare ur kriser. Det delades även ut ett flertal priser till entreprenörer i Kungsbacka. 

Årets företagare i Kungsbacka

Martina Engdegård fick utmärkelsen som årets företagare. Hon har startat Be Sporty,  en utbildning för att sätta Sveriges barn i rörelse. Kristoffer Bergendahl från Företagarna Kungsbacka delade ut priset till en glad och tacksam Martina.

Jag är otroligt stolt över att stå här idag, men det hade inte varit möjligt utan våra 450 ledare ute i landet. Jag vill även tacka min man som står för analys och genomförande, när jag sprutar ut nya idéer, säger Martina Engdegård.

Lokala priser till Kungsbackas UF-företag

Den 7 maj skulle den lokala UF-galan arrangerats i Kungsbacka och då bland annat hyllat det fantastiska UF-året 19/20 i Kungsbacka. Tyvärr fick galan ställas in på grund av Covid-19, men i dessa tider ställer vi inte in, utan vi ställer om. Därför blev det en digital prisutdelning, under frukostklubben, i fyra kategorier. 

Det har varit ett fantastiskt år för Ung Företagsamhet i Halland och det är mycket tack vare Kungsbackas ökning av UF-studenter, som vi sammanfattar detta framgångsrika år. Därför känns det roligt att kunna erbjuda den här digitala plattformen när den lokala UF-galan fick ställas in, säger Ida Thorén Olsson, regionchef Ung Företagsamhet i Halland.

Fyra priser till lokala UF-företag delades ut:

Årets affärsidé: Bee Clever UF

Motivering: Ett nytänkande företag som själva tillverkar en väl medveten produkt som ligger rätt i tiden. Produkten är en ypperlig ersättare till plastpåsar och plastfolie. Med en enkel produkt bidrar företaget till en mer hållbar framtid.

Årets utveckling: Frukostfrallor UF

Motivering:
Med stor kärlek och entreprenörsanda har pristagaren själv drivit sitt UF-företag. Under året har lärarna sett en otrolig personlig utveckling och nu ber hon inte om ursäkt utan vet vad hon vill. Vi tror att denna drivkraft kommer ta henne långt.

Årets lokala engagemang: Drinks and dice UF

Motivering: Utifrån ett lokalt behov har detta UF-företag skapat en mötesplats för ungdomar där de kan integrera med varandra genom rollspel. Genom event har de fått fler att få upp ögonen för rollspel och dessutom har UF-företaget fått upp ögonen för att jobba med liknande frågor i framtiden.

Årets UF-företag: Clean Line UF

Motivering: Med en enkel lösning på ett problem som vi alla nog kan känna igenom oss i har detta UF-företag skapat en produkt som är ny på marknaden. Efterfrågan har inte låtit vänta på sig och företaget har rullat på fantastiskt bra under året. Med kreativitet och samarbete har de presterat bra såväl lokalt som regionalt och gjort det roligare och enklare för oss alla att sköta tvätten.

Här kan du se livesändningen av Frukostklubben i efterhand.