Smaka på Kattegattleden – fantastiska matupplevelser på cykel

Äntligen är det dags! "Smaka på Kattegattleden" startar upp - cykelrundor i kombination med matupplevelser längs Kattegattleden.

Under våren har företagare i Kungsbacka och längs med Kattegattleden fått möjlighet till digital kompetensutveckling genom onlineutbildningen ”Bli en småskalig eventarrangör”. På examensdagen presenterade deltagarna sin digitalt bokningsbara cykelrunda som de har arbetat med under utbildningens gång.

Först ut i Kungsbacka är Valldaturen den 30 maj. I kombination med matupplevelsen blir den som en kick-off på Kattegattledens säsong. Turen är ett samarbete mellan Rompens gård och Färjås Yogacenter med stöttning av Näringslivsenheten. För mer information om Valldaturen läs här. 

Det är andra året i rad som Region Halland i samarbete med kommunerna erbjuder företagarna onlineutbildningen i syfte att utveckla egna produkter och evenemang längs Kattegattleden. 

- I år är det viktigare än någonsin att inte allt ställs in med anledning av Corona. Det är viktigt att det finns trevliga alternativ som är anpassade enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I dessa tider är det viktigt att ta hand om varandra, göra roliga saker tillsammans och att vi stöttar det lokala näringslivet, vilket är precis vad cykelrundorna handlar om, säger Anna Frykman, besöksnäringsutvecklare i Kungsbacka kommun.

Under sommaren kommer ytterligare två cykelrundor att gå av stapeln, Stora Mattrampet Åsa – Fjärås och en Onsalarunda. För mer information om rundorna läs här.

Kattegattleden med sitt havsnära läge är ett ypperligt sätt att Hemestra i Kungsbacka och här kan du drömma och lägga upp din alldeles egna cykelrunda. För mer information läs här.