Sök till Kulturskolan!

Gör något kul på din fritid som ger glädje, gemenskap och upplevelser för livet – börja på Kungsbacka kulturskola!

Drömmer du om att spela eller dansa på Göteborgsoperan eller ställa ut ditt verk på ett konstmuseum? Vill du regissera film, sjunga eller skapa musik från grunden? Varje vecka kommer barn och unga till Kulturskolan för att skapa i olika former. Genom kulturen får du träna din kreativitet och lära känna dig själv och andra – gemenskapen på Kulturskolan är något som många elever uppskattar allra mest 

Skapa på olika sätt 

Hos oss finns kurser i många kreativa ämnen. Vill du börja spela ett instrument? Vi har kurser i flera instrument – allt från klassisk gitarr till oboe! Vi har också kurser i musikproduktion för dig som vill bygga musik från grunden och skriva egna låtar med hjälp av datorn. Hos oss lär du dig grunderna i en riktig inspelningsstudio!  

– Musikproduktion är ett ganska nytt ämne i Kulturskolan. Vi ser ett stort intresse och det är kul att det växer sig allt starkare och får fler och fler som vill vara med, säger Per Graneld, chef på Kulturskolan 

Är du typen som hellre vill uttrycka dig med pensel och färg eller bakom kameran? Eller vill du beröra och skapa med en härlig koreografi eller sång? Kanske vill du uttrycka dig med mimik och skådespel? I kurserna konst, film, dans, musikal och teater har du chans att uttrycka din kreativitet.  

Om du har en funktionsnedsättning och behöver anpassad undervisning, har vi flera kurser för dig – i musik, dans och konst. Dessutom har vi kursen Kulturmix där du får prova på flera olika ämnen under terminen. 

Fokus på delaktighet 

Som elev på Kungsbacka kulturskola får du vara med och vara delaktig på många sätt. Allt från att anpassa din undervisning och forma framträdandena till att utforma ytorna där du hänger före din lektion så att du trivs på bästa sätt. 

– Mycket av vår verksamhet handlar om att ge eleverna chans att själva vara delaktiga i att skapa innehållet och utformandet av lektioner och föreställningar. Det ger dem både självförtroende och ett engagemang som de kan ta med sig genom livet, säger Per. 

Ansök i e-tjänsten 

Du ansöker till kurser via vår e-tjänst. Du kan ansöka till kurserna hela året, men passa på att söka nu så att du har chans att få plats under höstterminen. 

För att gå i Kungsbacka kulturskola ska du vara 5–20 år och vara folkbokförd eller gå i grundskola i Kungsbacka kommun. Är du ny i Sverige? Under din första tid i Sverige går du gratis på Kulturskolan. 

Vi planerar för att genomföra höstens termin som vanligt, men följer såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om läget skulle vara annorlunda i höst och vi behöver ställa om verksamheten, informerar vi om det i våra kanaler.