Ingången till nybyggda Fjärås Bräckaskola

Nu är Fjärås Bräckaskolan nästan färdig

I förra veckan genomfördes slutbesiktningen av Fjärås Bräckaskolans andra etapp vilket innebär att kommunen inom kort tar över de färdigställda lokalerna. Det som sedan återstår är delar av skolgården som blir klar till hösten, samt idrottshallen som beräknas kunna tas i bruk i början av oktober.

Nya Fjärås Bräckaskolan är uppdelad i fyra huskroppar. En med tre våningsplan och tre med två våningsplan, alla sammanbyggda med en enplansbyggnad från vilken man når till alla husdelarna var för sig. Genom att bibehålla småskaligheten finns det goda möjligheter att skapa lugna hemavdelningar, som inte behöver fungera som genomgångsytor. Nu ska lokalerna möbleras och i slutet av juni kommer barnen som går på fritids att kunna börja i de nya lokalerna. Till hösten får alla elever på skolan tillgång till nya fräscha lokaler.

– Det är så roligt att allt snart är på plats, vi som ansvarar för och arbetar på skolan ser fram emot att kunna erbjuda alla våra elever en lärmiljö som har sin utgångspunkt i vad som är viktigt för att elever ska lära och må väl i skolan, säger Susanne Lyckevall, rektor på Fjärås Bräckaskolan.

– Så småningom kommer vi att fira detta ordentligt tillsammans med eleverna!

Den nya skolan började byggas i oktober 2017 direkt i anslutning till den gamla skolan och första etappen, två tredjedelar av hela skolan, var klar för inflyttning hösten 2019. När höstterminen börjar i år kan cirka 220 elever flytta in i den nya byggnaden.

Fjärås Bräckaskolan är en F-5 skola som nu får kapacitet för närmare 700 elever. Det innebär goda förutsättningar för att hela Fjärås ska kunna fortsätta att växa.

Kontakta gärna

Susanne Lyckevall, rektor Fjärås Bräckaskolan
0300-83 76 09
susanne.lyckevall@kungsbacka.se

Peter Johansson, projektsamordnare
0300-83 44 21
peter.c.johansson@kungsbacka.se