Dina val är viktiga – tillsammans tar vi ansvar under sommaren

Sommaren är här och för många innebär det en tid för ledighet och återhämtning, men covid-19 tar inte semester. Dina val gör skillnad och vi behöver fortsätta anpassa oss efter det rådande läget.

Öppet brev till dig, invånare i Kungsbacka kommun

Sommaren är äntligen här och för några veckor sedan öppnade Folkhälsomyndigheten upp för resande inom Sverige. Många kan nu träffa sina nära och kära igen. Till dig utan symptom och som följer rekommendationerna kan vi därför säga, välkommen till Kungsbacka! Att resandet nu kommit igång igen är inte bara en frihet för oss som privatpersoner, det är också en fantastisk möjlighet för alla våra företagare, framför allt inom turistnäringen! 

Att vi nu kan resa ger oss alla möjligheter att få en blomstrande sommar i Kungsbacka, där färre företagare förhoppningsvis slipper oroa sig över sin ekonomi och sitt levebröd. Det finns många fantastiska verksamheter och platser att besöka i Kungsbacka och de behöver oss mer än någonsin. Stöd dessa verksamheter genom att göra dem till en del av din sommar och din återhämtning. 

Dina val och ditt ansvar spelar roll 

För att den blomstrande sommaren ska bli en verklighet behöver vi verkligen hjälps åt. Vi har alla, invånare som besökare, just nu ett stort ansvar att följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Hjälpa våra företagare göra rätt så att du kan fortsätta ta del av deras verksamhet. 

Vid det här laget har du hört det förr: dina val just nu spelar roll. Du har ett ansvar mot alla runt omkring dig fortsätta tvätta händerna, hålla fysiskt avstånd och stanna hemma vid symptom. 

Det kanske betyder att du inte kan besöka stranden när det är som flest människor där eller att du inte kan sitta på cafét och ta en fika när det börjar bli fullt (ta då en take away istället). Vi behöver anpassa oss efter det rådande läget – för hur mycket vi än vill så är det inte över än. 

Vi skyddar riskgrupperna och de som bär samhället 

Framför allt har vi ett ansvar mot alla dem som inte är lediga i sommar. 

I kommunens verksamheter finns många av de fantastiska människorna som i sina yrkesroller bär vårt samhälle. Undersköterskor, sjuksköterskor och stödassistenter. Förskolepedagoger och lärare. Lokalvårdare, måltidsbiträden och många fler. Vi har också alla dem runt omkring oss som tillhör riskgrupper. Låt oss njuta av sommaren och rörelsefriheten, men vi får inte slappna av med att hålla nere smittspridningen, för deras skull. 

Det har varit en intensiv vår, men vi har tagit oss igenom den tillsammans. Och vi har klarat det bra. Nu fortsätter vi göra det även i sommar. 

Med vänliga hälsningar, 

Lisa Andersson, kommunstyrelsens ordförande
Malin Aronsson, kommundirektör

Kontakta gärna

Lisa Andersson
0300-83 47 64
lisa.andersson@kungsbacka.se

Malin Aronsson
0300-83 42 32
malin.aronsson@kungsbacka.se