Badplatserna är redo för sommar

Vi har gjort iordning badplatserna för sommar, sol och bad. Varmt välkommen att ta dig ett dopp men undvik trängsel och stanna hemma om du är sjuk.

Nu har vi lagt i badbryggor, badstegar och badflottar, ställt ut sopkärl och öppnat upp toaletterna på kommunens badplatser.

Håll avstånd och undvik trängsel

I Kungsbacka har vi nära till både hav och sjöar och vi hoppas att du kan njuta av sommaren med sol och bad på hemmaplan. Även om vi är utomhus är det viktigt att hålla avstånd den här sommaren. Du som besöker badplatser ansvarar för att det inte blir trängsel på stranden, klipporna eller badbryggan. Och Folkhälsomyndighetens uppmaning om att stanna hemma när du är sjuk gäller även på badplatserna.

Sopkärl för avfall från badgäster

Från vecka 19-36 töms sopkärlen på badplatserna minst en gång i veckan. Många av kärlen tömmer vi varje dag. Tänk på att sopkärlen på badplatserna endast är avsedda för skräp från badgäster. Tyvärr händer det alltför ofta att boende i närheten slänger hushållssopor i tunnorna på badplatsen, vilket för med sig överfulla tunnor och de tidiga morgonbadarna möts av utspridda sopor som fåglarna kommit åt.  

Vi önskar dig en skön sommar med många uppfriskande bad!

Kontakta gärna