Illustration på en vattenkran

Bevattningsförbudet hävs

Från och med idag 2 juli är bevattningsförbudet i Kungsbacka kommun hävt.

Vattenförbrukningen i kommunen har minskat betydligt sedan bevattningsförbudet infördes 18 juni. Detta i kombination med en period av svalare och ostadigt väder gör att vattenproduktionen nu är på en mer normal nivå.

— Folk har verkligen hjälpt till att få ner förbrukningen och det ser vi resultatet av nu, säger Åsa Vester, enhetschef Dricksvatten på Kungsbacka kommun.

Fortsätt spara

Om situationen förändras av exempelvis varmt och torrt väder i kombination med hög vattenförbrukning kan bevattningsförbud komma att införas igen. Tänk därför på att fortsatt vara varsam med hur du använder vårt dricksvatten, och ta gärna del av våra tips för att spara vatten.

Kungsbacka kommun använder åvatten för bevattning, och de företag som också kan använda åvattnet får gärna fortsätta med det.

Tips om hur du kan spara vatten i vardagen

Om vårt vatten

Vid Fjärås bräcka finns Kungsbacka kommuns huvudvattentäkt och ett vattenverk. Detta försörjer cirka 65 000 personer i kommunen med ett av Sveriges bästa dricksvatten. Vattnet kommer från grundvatten kompletterad med konstgjord infiltration från sjön Lygnern.

Kungsbackas goda dricksvatten

Mer information

Förvaltningschef Karl Lundgren
0300-83 46 14
karl.lundgren@kungsbacka.se

Enhetschef Dricksvatten Åsa Vester
0300-83 88 98
asa.vester@kungsbacka.se