Samarbete och kreativitet löste sommarjobben och fler lovaktiviteter

Med samarbete och kreativitet lyckades vi erbjuda våra unga sommarjobb, trots pandemins utmaningar. Det gjorde att vi också kan erbjuda fler lovaktiviteter till alla unga. Tilda och Simone jobbar som ungdomsledare i sommar.

I år kunde inte våra verksamheter inom vård och omsorg ta emot så många sommarjobbare som planerat på grund av pandemins restriktioner. Det blev en utmaning att lösa sommarjobb åt alla som hade ansökt, men vi skulle lyckas! Med kort varsel omfördelade vi jobben till andra verksamheter hos oss.

Vi tänkte kreativt och bestämde oss för att bland annat erbjuda sommarjobb till ett helt gäng ungdomar som skulle hålla i aktiviteter kopplade till rörelse och glädje för invånarna.

– Att kunna erbjuda denna typ av sommarjobb gör det också möjligt för oss att erbjuda fler aktiviteter för barn och unga att kunna göra roliga och meningsfulla saker på sommarlovet! Win-win, eller hur? säger Anette Alsterå, utvecklare i kommunen.

Ungdomsledare stöttar andra sommarjobbare

Tilda Espling Ek och Simone Holmberg (på bilden) är ungdomsledare och har som sommarjobb att leda och stötta gruppen med ungdomar som håller i aktiviteterna. Deras viktigaste uppgift i sommar är att uppmärksamma barn och unga och bidra till ett roligt och meningsfullt lov för dem. Aktiviteterna är poppis – många kommer och är med, speciellt när det är fint väder! Förutom aktiviteter för yngre har de också sittgympa för de äldre, men på distans utanför äldreboendena.

– Det här sommarjobbet bidrar till en massa erfarenheter! Vi får ta mycket ansvar och vara kreativa. Dessutom får vi leda, samordna och stötta andra i att göra ett bra jobb. Det är lätt att glömma att detta är ett jobb för det är så kul!  säger Tilda och Simone.

Fokus på de som vi är till för 

Vi lyckades lösa utmaningen med sommarjobben, skapa meningsfulla jobb för våra unga och dessutom erbjuda fler sommarlovsaktiviteter. Detta gjorde vi med ett gott samarbete och ett stort fokus på de som vi är till för!