Onödig förstörelse

"Varje år förvandlas glädje till sorg när det förstörs bland våra blommor och pynt" skriver Leon Martini, enhetschef Drift Park, i en vädjan om att få slut på förstörelsen av planteringarna i Kungsbacka stad.

"I ett land med kontrasterande årstider drömmer man sig ofta vidare till nästkommande sommar när man tittar ut genom fönstret en regnig oktoberdag. Vi på förvaltningen för Teknik arbetar flitigt med att förstärka årens olika karaktärer med diverse installationer.

Vi sätter upp påskpynt till våren, planterar blommor under både vår, sommar och höst. Under vintern lyser vi upp med vackra ljusinstallationer längs med våra gator och torg – allt för att göra vår stad än mer vacker och trivsam för våra kommuninvånare men även så klart för våra besökare.

Varje år längtar vi på kommunen att få skapa glädje, men varje år förvandlas glädje till sorg när det förstörs bland våra blommor och pynt. Här är några av de tråkigheter som hänt under de senaste åren:

  • Under en oktobernatt förstördes nästan alla blomsterurnor på Kungsbacka torg (bild 2 ovan)
  • Allt vårt påskpynt försvann från en av våra rondeller
  • Påskkärringen försvann första natten från en rondell
  • Halloweenpumporna blev utslängda längs med E6:an
  • Tre av våra sommarblomsrondeller har fått installationer bestulna som vi sedan har hittat för att sedermera bli stulna igen...
  • Varje år stjäls det blommor från samma utsmyckningsplatser och gärna i matchande kulörer
  • Blomlådor som sitter på våra broar har slängts i Kungsbackaån
  • Nu i helgen blev en av våra dekorerade cyklar i rondellen Hantverksgatan/Varbergsvägen utslängd på gatan (bild 1, till höger)

Vi får ofta höra att ni invånare uppskattar vårt sätt att dekorera vår stad, så hjälp oss gärna att bli kvitt onödig förstörelse. Om ni kan vara våra ögon när vi inte är på plats, så kanske vi kan få behålla våra kreativa installationer under hela den önskade perioden.

Tänk så bra det hade varit."

Leon Martini
Enhetschef Drift Park
0300-83 48 15
leon.martini@kungsbacka.se