David Fahl och Kent Jonsson på biblioteksbussen.

Premiärtur med biblioteksbussen till Gällinge

14 september är det premiär för biblioteksbussens nya tur till Gällinge.

Bussen stannar utanför Gällingeskolan mellan klockan 18.45 och 19.30. För att fira premiären blir det finbesök av Martin Trollkarl som trollar och lär ut cirkustricks utanför bussen.

– Vi har ett väldigt fint samarbete med Gällingeskolan som satsar mycket på läsning. Därför känns det extra roligt att vi nu har möjlighet att erbjuda biblioteksservice även i Gällinge, säger Susan Pour, bibliotekschef.

På biblioteksbussen kan man låna böcker, ljudböcker, tidskrifter, spel och film, men även reservera och återlämna medier. Om man inte har bibliotekskort sedan tidigare går det bra att skaffa det på bussen.

Bibliotekarie David Fahl och biblioteksbussförare Kent Jonsson bemannar första turen.

– Vi hoppas att ett besök på biblioteksbussen ska bli en ny god vana i vardagen för Gällingeborna. Vi bidrar gärna med lästips för alla åldrar och så vore det kul att höra vad besökarna har för tankar, idéer och förslag på vad de önskar av biblioteksbussen, säger David Fahl.

Biblioteksbussen kommer fortsättningsvis att stanna vid Gällingeskolan måndagar udda veckor klockan 18.45-19.30.

Kontakta gärna