Två idrottshallar färre under hösten

Nu när höstterminen har startat upp med skolidrott och föreningsverksamhet blir saknaden av de två hallarna väldigt påtaglig.

För ett tag sedan rev vi både Aranäshallen A och B för att ge plats åt Engelska skolan och två helt nya fullstora idrottshallar på Kungsbacka sportcenter. De nya idrottshallarna kommer att stå färdiga i januari men det innebär att vi under hösten har två idrottshallar färre att tillgå.

Flera goda exempel på föreningar som hjälps åt

För föreningslivet innebär saknaden av hallar förändringar under hösten, då flera föreningar får samsas om färre tider. Vi har sett flera goda exempel på hur föreningar samarbetar och delar med sig av tider för att lösa situationen på bästa sätt.

– Vi är mycket tacksamma för att så många föreningar varit förstående och anpassat sin verksamhet i väntan på de två nya idrottshallarna. Det är mycket verksamhet varje dag, förutom skolidrotten såklart, som behövt tänka nytt säger Ulrika Granfors förvaltningschef Kultur & Fritid.

Vi behöver möjliggöra elitspel i handboll

Nu går vi in i en intensivare fas av fördelningen av tider i idrottslokaler då vi även ska möjliggöra för elitspel i handboll för damer, herrar och utvecklingslag. Vi vill erbjuda våra elitlag spel på hemmaplan i så stor utsträckning som möjligt och därför har vi nu valt att lägga handbollsmatcher i ishallen under hösten.

Vi förväntar oss att regeringen ganska snart kommer att öppna upp för möjligheten att i viss utsträckning tillåta publik på matcher. Vi väljer därför att placera elithandbollsmatcherna i ishallen som har bra publikkapacitet och som uppfyller de krav som finns på TV-sändningar av idrottsevenemang.

För att inte hockey- och konståkningsföreningarna ska drabbas för hårt av detta har vi valt att erbjuda färre tider för allmänhetens åkning i ishallen under hösten. Ishallen kommer som vanligt vara öppen för allmänheten klockan 12.00-14.15 varje vardag, men helgtiderna utgår liksom kvällstiden på torsdagar. På jullovet återgår vi till dock till de vanliga tiderna igen.

När de två nya idrottshallarna står färdiga i januari är vår ambition att föreningsverksamheten kan återgå till det normala igen och att vi kan fortsätta med allmänhetens åkning i ishallen på helger och någon vardagskväll i veckan.

Kontakta gärna