Skolstart vårterminen 2021

Vårterminen för Kungsbackas kommunala grundskolor och gymnasieskolor startar den 7 januari. Välkommen tillbaka!

Nyheten uppdaterad 6 januari klockan 19.40

För grundskolan gäller att några börjar som vanligt men det finns vissa som valt att börja terminen med en studiedag 7 januari och att fritidshem har begränsat öppethållande. Skolan har informerat sina vårdnadshavare och elerver om vad som gäller för dem.

Via länken hittar du mer information läsårstider för Kungsbackas grundskolor.

Läsårstider och ledigheter i grundskolan

Påverkan med anledning av covid-19

Distansundervisning årskurs 7-9 7-22 januari

Med anledning av det försämrade smittoläget och situationen i Halland rekommenderar smittskyddsläkaren i Halland samtliga huvudmän för regionens grundskolor att inleda vårterminen med 2 veckors distansundervisning för åk 7-9. Kungsbacka kommun har beslutat att följa rekommendationen. Det innebär att när vårterminen startar så gäller distansundervisning för alla elever som går i årskurs 7-9.

För elever från förskoleklass till årskurs 6 gäller undervisning som vanligt och alla elever som tillhör grundsärskolan har också sin skolgång som vanligt.

I det läge vi befinner oss i så är det fortsatt mycket viktigt att alla följer myndigheternas föreskrifter och råd för att minska smittspridning, den som känner sig sjuk ska stanna hemma. 

Information med anledning av covid-19 för dig med barn i förskola och grundskola

Distansundervisning på gymnasiet

För våra gymnasier gäller fortsatt distansundervisning till 24 januari. Information om vad som gäller finns på respektive skolas hemsida:

Aranäsgymnasiet
Elof Lindälvs gymnasium
Beda Hallbergs gymnasium

Läsårstider gymnasiet