Tänk vad ett samtal kan betyda mycket

I onsdags fick Lisa Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka ett högst oväntat samtal. Det var hovet som ringde upp för att höra om hon kunde ta ett samtal från Kronprinsessparet. De vill höra hur vi hade det här i Kungsbacka mitt i all hantering av pandemin.

– Vi som kommun var en av de första i Sverige som behövde fatta beslut i våra verksamheter utifrån det då nya coronaviruset redan i januari 2020. Vi har varit igång länge, läget är allvarligt och många har det tufft, säger Lisa Andersson.

– Att vi trots en världsomspännande pandemi med åtgärder som ändrar förutsättningarna radikalt från dag till dag fått våra verksamheter att fungera så väl som de har, är tack vare fantastisk personal och goda samarbeten.

Hur var det att få ett sådant samtal?

– Det var väldigt oväntat. Jag är väldigt stolt över hur vi har hanterat och fortfarande kämpar på för fullt varje dag för att hantera pandemin. Det kändes bra att berätta om arbetet för dem och att det är många som bryr sig. Kronprinsessparet var väldigt pålästa om vår situation och jag upplevde ett genuint intresse.

Vad väckte det för tankar hos dig?

– Vad betydelsefullt det blir när vi visar varandra omsorg. När vi ser varandra. Vi kanske inte kan lösa det här var och en för sig. Men vi kan visa att vi bryr oss om varandra. Att vi ser. Idag fick vi samtal från kronprinsessparet – tänk vad oväntat. Men vad det betyder mycket. Det visar att vi verkligen är i detta tillsammans. En liten handling kan betyda så mycket. Nu skickar jag det samtalet vidare. Vem ringer du till? Vem skulle du kunna se lite extra idag?