Arian Faily blir ny förvaltningschef för Vård & Omsorg

Nu är det klart att Arian Faily blir ny förvaltningschef för förvaltningen för Vård & Omsorg i Kungsbacka kommun. Han tillträder tjänsten den 1 januari 2022.

På tisdagsmorgonen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att utse Arian Faily till ny förvaltningschef för Vård & Omsorg.

- Det är en förvaltning med gott rykte om sig och som gör ett gott arbete. Samtidigt står förvaltningen inför stora utmaningar de kommande åren när fler blir äldre. Mitt driv är att jag vill anta utmaningen och leda den resan tillsammans med kollegor, chefer, medarbetare och politiker för att skapa en bra välfärd för invånarna, säger Arian Faily.

Arbetat i Kungsbacka kommun tidigare

Arian Faily är socionom i grunden och arbetar sedan 2017 som vd för Positivumgruppen. Men han är ett känt ansikte för många i Kungsbacka kommun eftersom han mellan 2014 och 2017 arbetade som verksamhetschef på förvaltningen för Individ & Familjeomsorg. Han bor även i Kungsbacka tillsammans med sin familj.

- Det känns väldigt bra att komma tillbaka till Kungsbacka kommun. Jag trivdes väldigt bra och när jag slutade kände mig välkommen tillbaka. Kungsbacka kommun är en bra arbetsgivare och en bra kommun att verka i, säger han.

Nöjd med rekryteringen

Arian Faily tillträder sin tjänst den 1 januari 2022 och första arbetsdagen är den 10 januari.

- Jag är mycket glad och nöjd med rekryteringen och att Arian tillträder som förvaltningschef för vård och omsorg. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Arian som också blir ett bra tillskott till kommunledningsgruppen, säger Malin Aronsson, kommundirektör i Kungsbacka kommun.

Arian Faily efterträder Lillemor Berglund, som avslutade sitt uppdrag i september för att bli kommundirektör i Marks kommun. Just nu är Karl Lundgren tillförordnad förvaltningschef på förvaltningen för Vård & Omsorg. Han arbetar vanligtvis som förvaltningschef för teknik i Kungsbacka kommun.

Kontakta gärna
Arian Faily, blivande förvaltningschef Vård & Omsorg
070-953 59 78

Malin Aronsson, kommundirektör
malin.aronsson@kungsbacka.se
0300-83 42 32