Klass 4A på Kollaskolan vann På egna ben

Nu är "På egna ben" avgjord! Årets upplaga av utmaningen präglades av imponerande höga poäng och framförallt ett stort engagemang. Klass 4A på Kollaskolan kammade hem första priset, Rodret 5 på Fjordskolan intog andra plats och bronset kneps av klass 6A på Smedingeskolan. Stort grattis till er och tack alla som deltog!

Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser. Klasserna samlar poäng i utmaningen på olika sätt. När eleverna går, cyklar eller åker kollektivt till och från skolan samlar de poäng. Om eleverna dessutom får en förälder eller syskon att göra samma sak, får de ytterligare poäng.

Resultat 

Klass 4A på Kollaskolan behöll ledningen hela vägen in i mål och kom tvåa på den totala tio-i-topp-listan av samtliga deltagande i Västra Götaland och Halland. De låg bara två poäng efter 4A Svedjeskolan i Borås. Klassens lärare vann På egna ben även för två år sedan, med klass 5A.

Rodret 5 på Fjordskolan slog till med den i särklass högsta veckopoängen i hela tävlingen (svindlande 416 poäng). Rodret 5 tog sig upp från fjärdeplatsen och knep andraplatsen, endast fyra poäng före 6A Smedingeskolan.

Poängställningen

  1. Klass 4A, Kollaskolan, 1 938 poäng. Första pris: aktivitet för 8000 kr.
  2. Rodret 5, Fjordskolan, 1 888 poäng. Andra pris: aktivitet för 5000 kr.
  3. Klass 6A, Smedingeskolan, 1 884 poäng. Tredje pris: aktivitet för 3000 kr.

De tre vinnande klasserna vinner varsin aktivitet för hela klassen (och eventuell buss). Aktiviteten får de själva välja, men ska gärna innebära att klassen rör på sig, samarbetar eller lär sig något nytt.

Vinnare av hemliga lådor

De klasser som kämpar på och uppnår kvalgränsen är varje vecka med i utlottningen av en hemlig låda. Dessa klasser blev årets vinnare av de hemliga lådorna:

  • Vecka 1: Klass 4C, Kollaskolan
  • Vecka 2: Klass 5C, Presseskolan
  • Vecka 3: Ankaret 5, Fjordskolan
  • Vecka 4: Klass 6B, Smedingeskolan

Samtliga elever som har deltagit i På egna ben får diplom och reflex.

En vinst för miljön och för hälsan

Men det är fler än så som har vunnit på utmaningen: miljön har sluppit avgaser, trafiken runt skolorna har lättat, vi har rört oss mer i friska luften, lärt oss en del på vägen och förhoppningsvis haft himla roligt under tiden!

Härligt kämpat och tack för i år! Hoppas att vi ses även nästa år.